Tervetuloa kevään 2019 koulutuksiin

Syyslukukausi 2018-2019 on hujahtanut nopeasti ja monipuolisesti kielihankkeen näkökulmasta. Varhennettu kielenopetus on Tampereella ottanut ”varaslähdön” niin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen kielisuihkujen kuin vuosieluokkien 1-2 Kikatus-tuntien merkeissä. Palaute varhennetusta kielenopetuksesta on ollut mukavaa kuultavaa. Vuoden päästä eli 1.1.2020 alkaen on kielenopetus varhentumassa koko Suomessa, kun valtioneuvoston päätöksellä perustopetuksen tuntijakoon lisättiin 2 tuntia kohdennettavaksi A1-kielen varhentamiseen. Kevään aikana Opetushallitus julkaisee myös VOPSin eli varhennetun kielenopetuksen opetussuunnitelman. Tämän jälkeen alkaa kunnallisen opetussuunnitelman työstäminen. Vuosiluokkien 1-2 lisäksi tullaan Tampereella jatkossakin varhentamaan kieliä myös varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.  

Kevätlukukaudella on kielenopettajille tarjolla monipuolista täydennyskoulutusta nimenomaan varhennettua kielenopetusta ajatellen. Alla on linkit Eeventtiin ja täydenyskoulutusten ilmoittautumiseen. Kaikissa tilaisuuksissa on vielä hyvin paikkoja. Koulutustilaisuutemme ovat maksuttomia. 18.2.2019 pidettävästtä koulutuksessa esitellään Tampereen kielenopetuksen muutoksia varhennuksen näkökulmasta. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan!

  • Taidetta ja liikettä kielenopetukseen! 13.2.2019 klo 9-12

https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/taidetta-ja-liiketta-kielenopetukseen-tervetuloa-saamaan-uusia-virikkeita-685

  • Draamaa kielten tunneille! 13.2.2019 klo 13-16

https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/draamaa-kielten-tunneille-tervetuloa-saamaan-uusia-virikkeita-kielenopetukseen-684

  • Kaikki varhentavat! Tietoa kielenopetuksen varhentamisesta Tampereella ja virikkeitä toiminnallisiin työtapoihin kielten oppitunneilla. 18.2.2019 klo 9-12 tai 13-16. Aamu- ja iltapäivän tilaisuudet ovat sisällöltään samanlaiset. Tämä koulutus on suunnattu Tampereen kaupungin kielenopettajille.

https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/kieltenopettajien-koulutuspaiva-aamupaiva-734

ja

https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/kieltenopettajien-koulutuspaiva-iltapaiva-735

  • Seutukunnallisen Kikatus-verkoston koulutuspäivä: Uusia ideoita kielenopetuksen varhentamiseen. 7.3.2019 klo 12-16.

https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/kikatus-uusia-ideoita-kielenopetuksen-varhentamiseen-732