Kaija Koo lauloin jälleen tiensä monien tuhansien suomalaisten sydämiin

Kirkkaita valoja ja Kaija Koo lavalla laulamassa.

Hartwall Areenan katsomot täyttyvät monen ikäisistä naisista sekä miehistä, kun H-hetki alkaa lähestyä. Illan tähden on tarkoitus aloittaa kello kahdeksalta. Valot sammuvat katsomoista ja spottivalot siirtyvät lavalle. Bändi aloittaa soittamaan kaikille tuttua kappaletta Kaunis, rietas, onnellinen. Samalla hetkellä katosta alkaa laskeutua suuri hopeinen discopallo, jonka sisältä lavalle astuu illan artisti Kaija Koo.

Kaija Koon keikka oli upea. Keikalla sai bailata kovien bilehittien tahtiin, herkistyä kuuntelemaan kauniita rakkauslauluja, voimaantua toivoa täynnä olevista kappaleista sekä nauttia Koon upeasta lavakarismasta. Koon jokaisesta kappaleesta hehkui vahva tunne. Hän pystyi liikuttamaan yleisöään voimakkaasti. Häneen tavastaan laulaa ja esiintyä välittyi monien vuosien kokemus. Hän puhui ja kohteli keikkayleisöään kunnioittavasti ja arvostavasti.

Keikan visuaalinen puoli oli suunniteltu viimeisen päälle. Mitään ei ollut liikaa eikä liian vähän. Valot loivat jokaiselle kappaleelle sopivan tunnelman. Ne korostivat kappaleiden sanomaa. Taustatanssijat loivat virikettä esimerkiksi silloin, kun Koo kävi vaihtamassa esiintymisasunsa. Lisäksi tanssijat osasivat luoda herkkyyttä ja iloa liikkeillään. Tanssijoiden lisäksi keikkaa tähdittivät myös monet vierailevat artistit kuten Sanni, Elias Kaskinen ja Michael Monroe.

Keikan settilista oli monipuolinen ja jaettu kolmeen osaan. Koo lauloi sekä uutta tuotantoaan sekä vanhoja hittejänsä.  Kappaleet oli osattu valita niin, että varmasti jokaiselle keikalla olleelle löytyi listalta omia suosikkejaan. Ensimmäisessä osassa kuultiin paljon Koon vanhaa tuotantoa. Kappaleet olivat Koon tunnetuimpia ja luonteeltansa meneviä sekä motivoivia. Toinen osa koostui herkistä ja liikuttavista kappaleista. Tunnelmaa korostettiin tanssijoilla, valoilla sekä Koon kauniilla valkoisella mekolla. Kolmas ja viimeinen osa tiivisti konsertin yhteen. Tämä osio sisälsi sekä vanhaa, että uutta materiaalia. Keikka päättyi upeaan Tinakenkätyttö kappaleeseen. Kappale oli upea lopetus keikalle. Ihmiset tanssivat, lauloivat ja taputtivat mukana. Areenan täytti rauhallinen ja kiitollinen ilmapiiri.

Wilma Kyllönen

Kaija Koo esiintyi loppuunmyydyllä Hartwall Areenalla 30.11-1.12.2018.