Kauppi-Niihaman metsää golfkentäksi 

Pidätkö sinäkin siitä, kun kaupunkisi virkistysalueita tuhotaan? En minäkään. Kauppi-Niihaman metsän alueelle suunnitellaan golfkentän rakennusta. Golfkenttä tulisi pois 10 000 asukkaan asuntoalueen tieltä ja Kauppi-Niihaman metsä kärsisi.  

Suunnitelmissa on kolme vaihtoehtoa. Vaihtoehdossa A golfkenttää siirrettäisiin ja laajennettaisiin pohjoiseen ja sen eteläosiin rakennettaisiin asuntoaluetta. Vaihtoehtoon B kuuluu siirtää koko golfkenttä Kauppi-Niihaman metsän alueelle ja asuntoalue golfkentän entiselle paikalle. Ja vaihtoehto C ehdottaa, että golfkenttä siirtyisi Pirkanmaalle ja sen nykyiselle paikalle tulisi asuntoaluetta. 

Kauppi-Niihaman metsä täyttää monille ihmisille monta käyttötarkoitusta. Metsä on hyvä alue lenkkeilyyn ja koiran ulkoiluttamiseen, moniin metsäurheilulajeihin, kuten suunnistamiseen ja maastopyöräilyyn, sekä monien eläinten asuinalue. Mm. uhanalainen liito-orava, jota on löydetty Kauppi-Niihamaan metsästä voisi menettää asuinaluettaan.  

Kauppi-Niihaman metsä on myös Tampereen keskustan ainoa suuri katkeamaton metsäalue. Jos Kauppi-Niihaman metsään kosketaan, se haittaa kaikkia keskustan alueella asuvia. Suunnitelmat uhkaavat hävittää monia aktiivisesti käytössä olevia metsäpolkuja mm. maastopyöräilyyn ja talvisin hiihtoon. 

Vastauksesi suunnitelmiin Suomen luonnonsuojeluliitto (SLL) Pirkanmaan piiri ry, SLL:n Tampereen yhdistys ry ja Luonto-Liiton Hämeen piiri ry ovat aloittaneet adressin suunnitelmia vastaan. Allekirjoita adressi.

Janette Inginen