Sammon keskuslukion musikaali on juuri nyt valmistumassa. Katso tekijöiden fiiliksiä tästä! 

Sammon keskuslukion musikaali on juuri nyt valmistumassa. Katso tekijöiden fiiliksiä tästä! 

Sammon keskuslukiossa on päästy jo hyvään vauhtiin musikaaliprojektin kanssa. Musikaali on saanut nimekseen Lockdown ja se kertoo vuoden 2036 lukionuorista ilmastokatastrofin keskellä.

Tähän mennessä musikaalia on tehty pienissä ryhmissä sen mukaan, mitä kukin haluaa musikaalin eteen tehdä. Näyttelijöillä, musiikin tekijöillä, lavastajilla ja tapahtuman tuottajilla on ollut omat koodinsa lukujärjestyksestä hommiensa hoitamiselle. Projektia vetämässä on ollut Marko Taiminen (ohjaaja), Hanna Koivisto (musiikki), Jaani Leinonen (lavastus) sekä Sanna Tikka (tapahtumatuotanto).

Tällä hetkellä yksityiskohtia sovitetaan yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi. Vaikka tekoprosessi on edelleen epävarmaa ja muutoksia tullaan tekemään vielä paljon, ovat sekä opettajat että opiskelijat innoissaan kokonaisuuden kokoamisesta.

Projektin tekoon on mahtunut monia erilaisia fiiliksiä. Julia Silva, joka näyttelee musikaalissa yhtä päärooleista, odottaa jo innolla esiintymistä. Tähän asti hänen työnsä on ollut enimmäkseen toiseksi ihmiseksi muuttumista ja repliikkien ulkoa muistamista. Hänen mielestään musikaalin tekeminen ei ole tuntunut edes työltä, vaan mukavalta vapaa-ajan projektilta.

Musiikin teosta vastaavan Hanna Koiviston mukaan tekoprosessin aikana on ollut niin ylä- kuin alamäkiäkin. Hänen roolinsa musiikin teossa ei ole itse musiikin luominen, vaan sisällön valmistumisen varmistaminen, opiskelijoiden tukena oleminen ja opastaminen. Tähän asti hänen työhönsä on sisältynyt tunteita iloisesta ja tyytyväisestä huolestuneeseen ja jännittyneeseen asti.

Marko Taimisen mielestä tämän musikaalin tekeminen on ollut juuri sellaista tyypillistä musikaalin tekoa. Hänestä prosessi ei ole tuntunut vielä liian kiireelliseltä ja hän on ollut erittäin tyytyväinen siihen, miten hyvin opiskelijat ovat olleet sitoutuneita tekemään töitä ja näin ollen hommia on saatu eteenpäin hyvällä vauhdilla.

Ennen 8.11. näytettävää ensi-iltaa on vielä paljon tehtävää edessä, vaikka paljon onkin jo takana päin. Hanna Koiviston sanoin: “Musikaali syntyy vasta seuraavien viikkojen aikana.” Tulossa on hässäkkää, onnistumisia ja samanaikaisesti on tehtävä isoja päätöksiä ja ratkaisuja, jotka muodostavat lopulta parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Me kaikki taidamme olla yhtä mieltä siitä, että onnistuneen ensi-illan jälkeen jokainen tuntee onnistuneensa. Tällaista lopputulosta kohti musikaalin tekijät pyrkivät, ja sen saavuttaminen on varmasti jokaisella juuri nyt mielessä.