Matkailu-ala melkein vei ruotsinopettajamme

Kuva Juuli Misukasta luokkahuoneessa.

Juuli Misukka on aloittanut opettamisen Sammon keskuslukiossa vuoden 2020 elokuussa. Sitä ennen hän on työskennellyt vain sijaisopettajana. Misukka ei siis ole uusi naama Samkessa, mutta hänen opettajanuransa on vasta lähivuosina alkanut. Misukka on ollut itse Sammon keskuslukion oppilas aikoinaan ja hänellä on vielä tuoreessa muistissa, millaista on olla lukio opiskelija. 

Mitä aineita opetat? 

-Opetan ruotsia ja englantia. Olen myös Samken opiskelijakunnanhallituksen ohjaava opettaja. 

Millaista on ollut opettaa Samkessa? 

-On ollut tähän asti kivaa ja antoisaa. Viihdyn täällä tosi hyvin. Meillä on Samkessa kivaa porukkaa henkilökunnassa ja opiskelijoiden puolella. 

Millainen opiskelu tausta sinulla on? 

Opiskelin ensin Sammon keskuslukiossa, jonka jälkeen opiskelin Jyväskylän yliopistossa ruotsia ja myöhemmin englantia. Opiskelin myös saksaa, mutta jätin sen kesken. Erikoisuuksia on, että opiskelin erityispedagogiikkaa Tukholman yliopistossa vaihdossa. 

Mikä tekee sinusta erilaisen Samken muista opettajista? 

-Opiskelijoiden näkökulmasta minulle on kerrottu, että tajuan heitä paremmin, koska olen nuoremmasta päästä. 

Mitä teet vapaa-ajallasi koulun ulkopuolella? 

-Harrastan ilmajoogaa ja ilma-akrobatiaa. Yritän myös viettää aikaa läheisteni kanssa ja käydä salilla. Lomilla matkustan paljon ulkomailla ja myös Suomessa. 

Kerro hauska fakta itsestäsi. 

-Jos en olisi opiskellut yliopistossa ruotsia, toinen hakuvaihtoehto olisi ollut matkailuala. Olen myös tällä hetkellä kiinnostunut korealaisesta ihonhoidosta ja pakohuoneista.