Poppoo Muovitehtaalla

Kolme opiskelijaa istuu skeittilaudan kanssa.

– skeittaaminen kuuluu koulupäivään ja kaikki tulevat toimeen   

Meri Junttila.

Tutustuimme Sammon Keskuslukion skeittilinjaan seuraamalla heidän skeittituntiaan Lielahden Muovitehtaalla. Skeittilaudat heiluivat ja nauru kaikui hallissa, kun skeittaajat pyyhkivät kameran ohi. Skeittitunneilla kaikki ikäluokat, eli ensimmäisestä abivuoteen, harjoittelevat yhdessä. Ryhmä on pieni ja intiimi, jossa kaikki tulevat automaattisesti tutuiksi. Jotkut tunsivat toisensa ennen skeittilinjalle tuloa, sillä useat Tampereen ja lähialueiden skeittarit harjoittelevat samoissa puistoissa.   

Iidalotta Erkkilä.

Skeittilinjan koordinaattorina ja mentorina toimii Teemu Grönlund. Skeittilinja on vasta ollut toimessa kolme vuotta, jonka takia siellä vielä testataan monia asioita. Grönlund kertoo kuinka tänä vuonna skeittilinjalaiset ovat harjoitelleet eri ramppien ja hyppyreiden rakentamista, jossa yhdistetään geometriset taidot skeittauksen kanssa. “Ilman muuta paras asia skeittilinjassa on oppilaat” Grönlund vakuuttaa.

Yrittäjä Ville Natunen, joka on rakentanut rullalautailualueita Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa toimii Skeittilinjan “apuopettaja”. Natunen on ollut pääsuunnittelija muovitehtaan skeittiradassa ja ohjeistaa oppilaita projekti kursseissa.

(kuvassa: Teemu Grönlund ja Elli Arnsby)

Meri Junttila.

Skeittaajien olotila, jossa kepeä jutustelu ja hymyt maalaa suut. (kuvassa vasen: Elmeri Nummikoski  keski. Luca Salmensuo oikea: Jooa Juvonen

Meri Junttila.

Oppilaat skeittaavat vapaasti yhdessä muovitehtaan tiloissa. He käyttävät ramppeja ja metallitankoja erilaisiin temppuihin. (kuvassa: Jooa-Eemeli Lemponen (vasen) Ossi Lammentausta (keski) Otto Uusimaa (oikea))

Meri Junttila.

Toista vuotta skeittilinjalla opiskeleva Jooa Juvonen kertoo, että skeittaaminen on ollut aina hänelle tosi tärkeää ja skeittilinjassa on kivaa se, että pystyy yhdistämään koulun ja skeittaamiseen.

 

Meri Junttila.

Kesäisin opiskelijat skeittaavat ulkona auringossa. Talvisin skeittaus tapahtuu Lielahden muovitehtaalla. Tehtaalla on paljon ramppeja, joiden koko vaihtelee. (kuvassa Jooa-Eemeli Lemponen.)

Meri Junttila.

Skeittilinjan oppilaat pääsevät myös mukaan erilaisiin tapahtumiin. Opiskelijat saivat mahdollisuuden olla mukana artistin Daruden musiikkivideossa.

Elli Arnsby.

Veteraaniskeittaaja Jussi “Kärä” Korhonen toimii myös yhtenä skeittilinjan mentorina.

Iidalotta Erkkilä.

Kuvassa oleva Lucas O’Connor (vas.) kertoo hakeneensa skeittilinjalle, koska skeittaaminen on hänen intohimonsa. O’Connorin mukaan skeittilinja on läheinen yhteisö, vähän niin kuin perhe.  Meri Junttila haastattelemassa.

Elli Arnsby.

“Parasta on päästä kavereiden kanssa skeittaamaan” kertoo skeittilinjalainen Ossi Lammentausta.