Näin minusta tuli minä: Lapsuuden laulu-unelmat ovat nyt selkeitä tavoitteita

Faktat kehiin

Kuka Lotta-Maria Heinonen ”Lottis”
Ikä 17-vuotias
Kotipaikka Tampere/Keuruu ”vähän sieltä ja täältä”
Koulu Tampereen yhteiskoulun lukio (Tyk)

Lotta-Maria Heinonen on aina rakastanut musiikkia ja sitä hän onkin aina tehnyt. Kiinnostus esiintymistä ja musiikkia kohtaan syntyi kuorolaulun innoittamana. Hän lauloi kolmannella luokalla kuorossa paljon sooloja ja huomasi olevansa ihan hyvä ja että ihmiset oikeasti haluavat kuulla häntä. Näin syttyi nuoren tytön kipinä laulaa ihmisille. Lottis harrasti myös viulunsoittoa aina lukion alkuun asti.

”Mä osaan ja haluun laulaa ihmisille.”

Lotta-Maria osallistui KIDsing laulukilpailuun jo 12-vuotiaana ja on siitä lähtien harjoitellut ahkerasti muun muassa seuraamalla idolejaan ja ottamalla heiltä oppia. Lisäksi hän on käynyt laulutunneilla 7.-luokalta lähtien. Lottis kokee erityisesti kehittyneensä kontrolloimaan omaa ääntään ja tunnistamaan omat rajansa.

Lotta-Marian elämässä musiikki on mukana koko ajan ja joka paikassa. Laulamisen lisäksi tanssia rakastavan Lottiksen identiteetti on takertunut tiukasti kiinni musiikkiin, eikä nuori nainen aio ikinä päästää siitä irti.

Musiikki on aina ollut tiivis osa Lotta-Marian elämää myös musikaalisen perheen vuoksi, sillä hänen äitinsä soittaa pianoa ja isä kitaraa ja rumpuja. Hän myös uskoo, että jos hänen vanhempansa olisivat syntyneet hänen aikaansa, olisivat hekin jotain suurta. Myös hänen veljensä on rumpujen, kitaran ja basson taitaja.

Lottiksen musiikkiura sai valtavan alkusykäyksen, kun hän päätyi hakemaan Idols-laulukilpailuun ja sijoittui kunnioitettavasti viidenneksi. Alun perin Lotta-Maria ei ollut suunnitellut lähtevänsä kisaan mukaan, mutta Idolsin mainoksen nähtyään hän ei voinut sanoa ei mahdollisuudelle. Mainoksessa oli ollut Antti Tuiskun kuva ja sanat: ”Tuleeko sinusta seuraava suuri pop tähti?” Tähän hän ei voinut vastata muuta kuin kyllä.

Hulluimmaksi Idols-matkallaan Lottis koki ”artistielämän” ja sen, että ihmiset oikeasti tunnistivat hänet kadulla.

Lotta-Maria saa itseluottamusta ja rohkeutta esiintyä erityisesti idoleiltaan ja ystäviltään, jotka tukevat heikkoinakin hetkinä. Hän ei pelkää ihmisille esiintymistä, sillä hän on määrätietoinen ja tietää osaavansa. Lotta-Maria kuvailee itseään esiintyjänä erityisesti monipuoliseksi, mutta kuitenkin tietää millaista musiikkia haluaa tehdä. Hänelle palkitsevinta esiintymisessä on voida välittää esittämänsä biisi ihmisille ja herättää heissä tunteita.

Lottiksen motiivi tehdä musiikkia on hänen rakkautensa sitä kohtaan, hän haluaa tuoda ihmisille iloa, mutta myös auttaa yli vaikeista hetkistä. Hän haluaa musiikillaan inspiroida ja antaa energiaa kuulijoilleen.

Tulevaisuudessa Lotta-Maria haluaa jatkaa elämäänsä musiikin parissa ja olla levyttävä artisti. Tätä unelmaa hän onkin jo askeleen lähempänä, sillä Lotta-Maria solmi managerisopimuksen Tina Jukarisen kanssa, joka oli bongannut hänet Idols-kilpailun kautta.

Lotta tahtoisi sanoa muille unelmiaan tavoitteleville nuorille, että pitää tavoitella rohkeasti haaveitaan:

”You only live once. Maailma ojentaa sulle avaimet ja sun täytyy vaan kurkottaa saadakses ne.”

Reetta Malmivaara