Amorin analyysissa, osa 2:  Love Island Suomi 

Tässä juttusarjassa seurataan tämän vuoden kuumimpia rakkausrealitysarjoja Suomessa. Amorin analyyseissa Veera ja Wilma johdattavat lukijansa dramaattisimpien juonenkäänteiden ja suhdekiemuroiden pariin. Sarjassa tullaan käsittelemään iloa ja rakkautta, mutta myöskin surua ja pettymyksiä, jotka ovat myös suurena osana kyseisissä ohjelmaformaateissa. Uskallamme paljastaa, että sarjat, joita tulemme käsittelemään tämän juttusarjan myötä ovat ainakin paljon puhuttanut Ensitreffit alttarilla, miestään itselle etsiskelevä Bachelorette, kaikkien rakastama viettelysten saari eli Temptation Island (meidän fanien kesken tempparit) sekä Suomen kuumin rakkausrealitysarja kautta aikain Love Island Suomi.

*sisältää juonipaljastuksia

Love Islandilla viedään jo viimeistä viikkoa ja lopulliset parit ovat muodostuneet. Kisassa vielä mukana olevat parit ovat Patrick ja Anku, Janne ja Veera, Ville ja Pauliina, Tanja ja Mika sekä Jeffrey ja Aura. Jokaiselle katsojalle on varmasti löytynyt oma suosikkinsa viiden parin joukosta. Vahvimmat ja tasapainoisimmat parit tähän mennessä ovat olleet Patrick ja Anku sekä Janne ja Veera. Tämä viikko näyttää, onko heistä jommasta kummasta jopa voittajaksi.

Finaaliviikolla olevista pareista vain yksi on pysynyt lähes ensimmäisestä jaksosta asti parina. Tämä pari on Ville ja Pauliina. Heidän välilleen on syttynyt villalla vahvoja tunteita ja molemmat odottavat jo kovasti ulkomaailmaan pääsyä. Jeffreylla ja Auralla on ollut matkan aikana useita väittelyitä ja he ovat jopa kokeilleet vaihtaa paria. Ihmisinä he ovat todella erilaisia ja heillä on hyvin toisistaan eroavat elämäntavat. Tällä parilla on kaikesta huolimatta syttynyt vahvaa kipinää ja he tasapainottavat toisiaan hyvin. En silti usko, että heidän suhde tulee kestämään arkielämässä, vaikka sitä toivoisimmekin.

Janne ja Veera sekä Patrick ja Anku löysivät rakkautensa vasta matkan edetessä. Nämä kaksi paria ovat kuin luotuja toisilleen ja siksi uskonkin, että heidän rakkautensa tulee kestämään myös kotona, Suomessa. Tanjan ja Mikan tulevaisuus on vielä kysymysmerkki. Tämä johtuu siitä, että pari on vielä kovin tuore. Tästä huolimatta heillä molemmilla löytyy kiinnostusta toista kohtaan, joten voimme jäädä innolla odottamaan, mihin se voi johtaa.

Love Island onnistui formaattina yllättävän hyvin ennakkoluuloista huolimatta toimimaan Suomessa. Ohjelmalla oli varmasti skeptisiä katsojia, mutta mukana olleet persoonat valloittivat sydämiä kotisohville asti. Formaattina Love Island on mielenkiintoinen, vuorovaikutuksellinen rakkausreality. Siitä ei paista käsikirjoitus ylitsepääsemättömästi läpi ja se on yllättävän aito. Katsojana on mukava seurata, kuinka hyvä yhteishenki saarelaisilla on. Aina, kun joku uusi ihminen tuli villaan, hänet otettiin hyvin vastaan.

Love Island Suomessa on kuitenkin myös huonoja puolia. Shirley Karvisen, “juontajan”, tehtävä oli hieman kyseenalainen. Moni varmasti mietti, mitä hän siellä tekee. Hän vain yhtäkkiä ilmestyi tai oli ilmestymättä, eikä hänen roolinsa ollut merkittävä oikeastaan miltään kannalta.

Toinen huono puoli oli se, että aina kun saarelle tuli uusi nainen, oli hän aina kiinnostunut Patrickista. Se ei herätä mielenkiintoa eikä jännitystä, saati paineita, sillä Patrickilla oli melko vahvat parit koko kauden ajan. Eikö Suomesta oikeasti löytynyt ketään, joka ei olisi kiinnostunut hänestä?

Hyvänä plussana silti se, että koko kansan rakastama Mika äänestettiin saarelle takaisin. Kaikkien eniten rakastamaa turkulaista, Samia, jäämme kaipaamaan, mutta hän onneksi viihdytti meitä viikkojen ajan.

Lopuksi ohjelman ehdottomasti tärkein henkilö, selostaja, Riku Sottinen. Häneltä sarjassa kuultiin loistavia heittoja, uskomatonta tilannekomiikkaa ja osuvia täsmennyksiä. Sottinen oli varmasti sarjan viihdyttävin henkilö. Hyvää työtä!

Veera Naumanen & Wilma Kyllönen

Kuva: Iida Vartiainen

Lue sarjan ensimmäinen osa