Kuvisopettajamme käy kahden viikon välein elämyskerhossa

Jannina Lahti hymyilee kuvataideluokassa.

Sammon keskuslukion huikea Janniina Lahti on aloittanut opettamisen Samkessa 2020. Ennen tänne tuloaan hän on opettanut esimerkiksi Tammerkosken lukiossa. Lahden mielestä Samkessa parasta on työyhteisö, esihenkilöt ja tietysti me oppilaat.

Mitä ainetta/aineita opetat?   

-Opetan kuvataidetta.

Kuinka kauan olet opettanut Samkessa?

-2020 keväästä.

Millaista on ollut opettaa Samkessa?

-Tykkää hirveästi Samkesta. Täällä on hyvä työyhteisö ja esihenkilöt, myös opiskelijat innostavat.

Millainen opiskelu tausta?

-Opiskelin Lapin yliopistossa Rovaniemellä kuvataidekasvatusta pääaineena ja kulttuurihistoriaa sivuaineena. Sitä ennen kävin lukion. Yliopisto-opintojen keskellä pidin pari välivuotta ja tein töitä.

Mikä tekee sinusta erilaisen muista Samken opettajista?

-Opiskelussa pyrin opiskelijoiden yhteistyöhön ja huumoriin, joka tekee turvallisen tilan kaikille ja suitsen keskustelu siihen, että ketään ei loukata ja kaikilla on kiva tunnelma.

Mitä teet yleensä vapaa-ajalla?

-Meillä on elämyskerho. Elämyskerho on somen kautta kahdeksan toisilleen ventovieraan naisen perustama porukka, jonka kanssa me nähdään kahden viikon välein järjestäen toisillemme jonkin yllätyselämyksen. Ollaan tavattu alpakoita, ajeltu fatbikeilla, käyty konserteissa, pakohuoneissa ja vaikka mitä muuta hauskaa. Ja sillä tavalla tutustuttu toisiimme ja ystävystytty. Elämyskerho on nyt kaksivuotias. Nyt kun jo tunnetaan niin ollaan vietetty yhdessä mökkiviikonloppu ja tavattu toistemme perheitä. Ihan mahtava tapa tutustua uusiin ihmisiin ja saada kavereita sekä kokeilla erilaisia juttuja samalla.

Kerro hauska fakta itsestäsi

-Voisin haluta mainita sen, että mun lapsuuden haaveammatti oli olla lasinpuhaltaja ja viime vuonna pääsin vihdoin kokeilemaan sitä.