Ihmeotuksia odotellessa 

Ensimmäinen Ihmeotukset (engl. Fantastic beasts) elokuva tuli elokuviin 23.11.2016. Minä näin sen kolmas joulukuuta ja rakastuin heti. Olin aina pitänyt Harry Potter -elokuvista. Siksi ajatus velhomaailmaan liittyvästä tarinasta, jonka keskipisteenä olivat eläimet ja kanssani samaan tupaan kuuluva velho, oli todella innostuttava. Onnekseni ensimmäinen elokuva ei pettänyt odotuksiani, vaikka ne olivatkin korkealla.

78 päivää ensi-iltaan: ensimmäinen traileri 

Siitä asti, kun tuon elokuvan näin olin odottanut jo seuraavaa. Nyt kun viisiosaiseksi luvatun elokuvasarjan toinen osa Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset (engl. Fantastic beasts: The crimes of Grindelwald) on tulossa 78:n päivän kuluttua, minä olen jo todella jännittynyt. Olen katsonut elokuvan trailerin jo monta kertaa. Jokaisella kerralla innostun aina vain enemmän. Ja tämä on vasta ensimmäinen traileri.

Trailerissa näkyy pikaisesti uusia otuksia ja minulle eniten huomiota herättänyt kohtaus Tylypahkassa. Kohtauksessa päähenkilö Newt Scamander on nuori ja pahojen voimilta suojautumisen oppitunnilla. Oppituntia pitää Albus Dumbledore, joka Harry Potter -elokuvissa ja -kirjoissa toimi Tylypahkan rehtorina.

36 päivää ensi-iltaan: toinen traileri ja todistettu fani teoria 

Toinen traileri on ilmestynyt jo jonkun aikaa sitten. Olen katsonut senkin jo ainakin viisi kertaa. Osa kohtauksista lisäsi materiaalia ensimmäisen trailerin paljastuksiin ja näytti myös uusia. Siinä näkyi paremmin päävihollinen Gellert Grindelwald sekä pari ennen näkemätöntä otusta. Se paljasti myös todeksi yhden faniteorian, jonka Youtube kanavan Super Carlin Brothers ylläpitäjät olivat kehittäneet jo viime marraskuussa.

Teorian mukaan eräs elokuvan hahmoista (näyttelijä: Claudia Kim) onkin itseasiassa ihmismuotonsa lisäksi Nagini. Nimi on Harry Potter faneille tuttu alkuperäisistä elokuvista. Nagini nimittäin oli Lordi Voldemortin lemmikki käärme. Tämä kyseinen teoria innosti ainakin minua vielä lisää. Jos se nyt on edes mahdollista.

22 päivää ensi-iltaan: odotuksia, toiveita ja päätelmiä 

Aika puhua toiveista ja päätelmistä. Ensinnäkin minä, ja varmasti moni muukin fani, odotan todella innokkaasti näkeväni Newtin ja Dumbledoren yhteistyötä. Lisäksi olen varma, että tässä elokuvassa selvennetään katsojille kyseisen kaksikon yhteistä historiaa heidän Tylypahka-ajoiltaan. Tämä on samaan aikaan toive ja päätelmä. Perusteena päätelmälle on ensimmäisen trailerin kohtaus, jossa Dumbledore pitää oppi tuntia Newtille ja tuon luokalle.

Elokuvan julisteen taustalla näkyy savusta muodostunut kuoleman varjelusten merkki. Tämä saa minut toiveikkaaksi. Se saattaa tarkoittaa sitä, että saatamme tässä elokuvassa nähdä miten kuoleman varjelukset on luotu ja kenties myös nähdä ne kaikki käytössä. Niille, jotka eivät satu muistamaan tai tietämään, kuoleman varjeluksiin kuuluu kolme taika esinettä: Näkymättömyysviitta, Seljasauva sekä Elpymyskivi.

Näiden kahden isomman asian lisäksi on myös monia pienempiä yksityiskohtia, joita odotan. Esimerkiksi molemmissa trailereissa nähtävä sirkus kiinnostaa paljon. Odotan innokkaana Grindelwaldia näyttelevän Johnny Deppin suorituksen näkemistä ja hahmon tarinan kuulemista tarkemmin. Odotan uusia otuksia ja Albus Dumbledorea. Toivon todella kuoleman varjelusten näkemistä ja niiden roolin selvittämistä. Eli lyhyesti sanottuna odotukset ovat korkealla.

Nea Toijala