Kuusi “pakko katsoa” -elokuvaa

Olen suuri elokuvien fani. Katselen elokuvia lähes päivittäin ja juttelen elokuvista ystävieni kanssa lähes aina. Kerran ystäväni kertoi kirjoittaneensa oman listan elokuvista, jotka hänen mielestään kaikkien on pakko katsoa. Idea oli mielestäni aivan loistava. Niinpä päätin itse tehdä samanlaisen listan. Halusin keskittyä enemmän yksittäisiin elokuviin, kuin tunnettuihin elokuvasarjoihin kuten esimerkiksi Harry Potter elokuviin. Halusin, että valitsemani elokuvat ovat helppo katsoa, eivätkä vaadi monen muun elokuvan katsomista.

Ensimmäisenä haluan mainita muutaman scifi-elokuvan. Inception on yksi niistä elokuvista, joka saattaa sekoittaa ihmisen mielen. Elokuvassa käytetään unienjakamisteknologiaa. Siinä seikkaillaan ihmisten unissa, joissa on unia, joissa on unia. Inception on tällä listalla sen käsikirjoituksen ja mahtavien hahmojen takia. Elokuva jättää ajateltavaa ja on aivan ainutlaatuinen.

Seuraava elokuva on nimeltään Arrival. Elokuvassa kaksitoista avaruusalusta laskeutuu maan pinnalle. Amerikan armeija kutsuu kielitieteilijän auttamaan heitä selvittämään vieraiden aikeita. Arrival on loistava kertomus kielen tärkeydestä ja tavoista, joilla me kommunikoimme keskenämme. Lisäksi elokuvan tunnelma on koko ajan tiivis. Elokuva on minun mielestäni ehdottomasti scifi-elokuvien parhautta.

Seuraavana listalla on scifi ja seikkailu elokuva Jurassic Park. Elokuvassa tiedemiehet ovat löytäneet keinon kopioida dinosaurusten dna:n ja perustavat dinosauruspuiston. Tämä elokuva on listalla nimenomaan sen tarinan ja sen efektien ansiosta. Kun elokuva tehtiin, tietokone animaatio ei ollut vielä samalla tasolla kuin nykyään. Siksi elokuvassa piti yrittää luoda illuusio siitä, että dinosaurukset ovat paikalla näyttämättä dinosauruksia itseään. Elokuva onnistuukin siinä upeasti.

Ensimmäisellä kerralla kun kirjoitin listani, siinä oli lähes kaikki Quentin Tarantinon tekemät elokuvat. Todellisuudessa ne kaikki olisivat mahtava katsoa. Jos haluaa nähdä vain yhden niistä, kannattaa katsoa Pulp Fiction. Pulp Fiction kertoo simppeliä tarinaa väkivallasta. Syy miksi elokuva olisi pakko katsoa, on sen käsikirjoituksessa. Elokuvassa kohtaukset ovat sekaisin. Ne eivät mene kronologisessa järjestyksessä. Lisäksi elokuvassa on klassista Tarantino huumoria ja aivan mahtavaa dialogia.

Seuraavana paikan tällä listalla saa elokuva nimeltä Mamma mia. Elokuva on romanttinen musikaali komedia. Se kertoo tarinan naimisiin menevästä tytöstä, joka haluaa löytää isänsä. Kertomatta äidilleen hän lähettää kutsun kolmelle miehelle, joista joku voi olla hänen isänsä. Parasta elokuvassa on kuitenkin se, että se on kirjoitettu Abban kappaleiden pohjalle. Elokuvan musiikki on siis aivan mahtava ja kappaleet sopivat tarinaan loistavasti. Lisäksi tätä elokuvaa voisi kutsua klassikoksi.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä listalle kuuluu Fight Club. Haluaisin kertoa elokuvasta enemmän, mutta itse elokuvaa lainaten: ” The first rule of Fight Club is: You do not talk about Fight Club.” Jos yhden elokuvan tältä listalta haluat katsoa, katso Fight Club!

Kirjoittanut Nea Toijala