Matematiikan opettajan kotona asuu kuningas

Elina Peltomaa on melko uusi kasvo samkelaisille, mutta oikeastaan hän on aloittanut opettajanuransa Samkessa jo vuonna 2013 opiskellessaan ammattiin. Syksyllä 2016  Elina päätyi takaisin Sammon keskuslukioon opettamaan matematiikkaa ja päätimme tutustua häneen hieman tarkemmin.

Mikä oli haaveammattisi lapsena?

– Äidin mukaan sairaanhoitaja. Matikka tuli kuvioihin lukiossa ja heti pidettyäni ensimmäisen matikantunnin tajusin, että tämä on se juttu. Opettaminen oli aivan mieletöntä ja siitä tuli uskomaton fiilis. Mutta siinä meni kyllä hetki, kun piti miettiä, mitä halusi.

– Toivon aina olevani matikan opettaja ja vain kehittyväni. Matikassa parasta on se, kun kaikki loksahtaa paikalleen ja muuttuu selkeäksi.

Mitä harrastat ja teet vapaa-ajalla?

– Ratkon matikkajuttuja, mutta en sikäli voi sanoa harrastavani matikkaa. Pidän liikunnasta paljon ja monissa eri muodoissa. Muun muassa vaellus, kävelyllä käynti ja telttailu ovat mun juttuja. Talvella tulee liikuttua ulkona vähän vähemmän, joten silloin kuvioihin tulee salilla käynti. Myös lukeminen on lähellä mun sydäntä. Luen kirjoja ihan laidasta laitaan, mutta yleensä, jos töissä on raskasta, niin luen enemmän hömppää ja sitten taas kun töissä ei ole kiire, niin keskityn klassikkoihin.

Ketä kuuluu perheeseesi? Onko lemmikkejä?

– Kissa nimeltään kuningas Väinö Albert I eli ”Väiski” ja mun mies.

Mikä on suurin haaveesi? 

– Hankala kysymys. Ennen viime joulua olin jo pitkään halunnut päästä Uuteen-Seelantiin. Häämatkalle me sitten lähettiin sinne. Meidän reissu oli ihan mieletön! Sitä luontoa ei pysty kuvailemaan, postikorttimaisemaa postikorttimaiseman perään! Siellä oli tosi outoja eläimiä esim. papukaijoja, joista turisteja varoitettiin, koska ne osasivat varastaa autoista, jos ovet eivät olleet lukossa. Ja sitten me nähtiin sellaisia kaloja, jotka kaikki syntyvät poikina, mutta muuttuvat ajan saatossa tytöiksi. Se oli tosi absurdia!

Mitä tekisit jos voittaisit lotossa? 

– Harrastaisin korkoa korolle –ilmiötä, eli sijoittaisin ja malttaisin mieleni.

Mikä on parasta Samkessa ja samkelaisissa?

– Sekä viestintä että urheilu ja sen henkiset ihmiset ovat tosi avoimia ja iloisia. On huikeata, että samkelaiset jäävät vaan juttelemaan tunnin jälkeen kaikesta mahdollisesta. Se avoimuus on Samken omaleimainen piirre. Erikoislinjapainotus tuo oman osansa Samkeen.

Terveisiä/neuvoja Samken opiskelijoille?

– Laskekaa myös pulkkamäkeä, älkää pelkkää matikkaa!

Peppi Niemitukia & Reetta Malmivaara