Monen mielenkiinnonkohteen mies

Elokuusta lähtien samkelaisille psykologiaa ja uskontoa opettanut monipuolinen Petri Laajalahti haaveilee siitä, että voisi vanhana olla kiitollinen elämästään, sekä tekemistään että saamistaan asioista.

Mikä oli haaveammattisi lapsena?

– Liikunnanopettaja, tai oikeastaan urheilija, mutta sitten liikunnanopettaja sen jälkeen.

Missä vaiheessa tajusit, että psykologia kiinnostaa enemmän? Miten päädyit psykologian opettajaksi?

– Siinä kävi niin, että olin lukemassa kirjoituksiin – mulla oli vielä liikunta-ala unelmana -, ja kun mä luin terveystiedon kirjoituksiin niin vaikka mulla oli sen aineen kirja edessä, en pystynyt keskittymään siihen kunnolla, sillä olin ajatuksissani ajautunut muualle ja yhtäkkiä mulla oli psykologian ja teologian kirjoja käsissäni. Olin ihan innoissani ja ajattelin että ”Ei hitsi tämähän on tosi mielenkiintoista”. Samalla mietin, että olisinkohan mä sittenkin kiinnostunut enemmän näistä asioista. Sitten hain opiskelemaan ja myöhemmin kävin myös liikunta-alan tutkinnon, koska mua jäi kaivertamaan se, että se oli kuitenkin alun perin se unelma. Sitten pääsin toteuttamaan sen.

Mitä harrastat ja teet vapaa-ajalla?

– Kyllä mä liikuntaa edelleen harrastan, mutta sitten musiikki on myös aika tärkeää. Sitä harrastan aika aktiivisestikin. Harrasteviritelmiä on ja musisoin myös yksikseni. Aikaisemmin käytiin aktiivisestikin soittelemassa vaikka missä, mutta nykyään se on sellaista, että esimerkiksi tuttavat kyselevät häihin esiintymään. Se on aika sellaista leppoisaa harrastamista.

Ketä perheeseesi kuuluu? Entä onko sinulla lemmikkejä?

– Mulla on isä, äiti ja kaksi siskoa. Omaa perhettä ei ole, eikä lemmikkejä.

Mikä on suurin haaveesi?

– Oma perhe ja lapset. Koko elämässä varmaan kaiken kaikkiaan se, että vanhana voi olla kiitollinen asioista joita on tehnyt, eikä katkeroituisi.

Mitä tekisit jos voittaisit lotossa?

– En mä siinä voita varmaan koskaan, kun en lottoa.

Mikä on parasta Samkessa ja samkelaisissa?

– On kiva pitää oppitunteja, koska yleensä oppilailla löytyy mielenkiintoa oppiaineisiin eikä tarvii hirveesti pitää kuria. On sellanen tekemisen meininki.

Terveisiä/neuvoja Samken opiskelijoille:

– Kannattaa panostaa kouluun ja pitää yllä monipuolisuutta ja moninäkökulmaisuutta elämässä.

Milla Mäkipää & Reetta Malmivaara