Penkkarihumua ja lukustressiä

Nuori lehmäkuvioisissa vaatteissa ulkona.

Samken abit vastaavat asuihin sonnustautuneina kysymyksiin menneisiin penkkareihin ja tuleviin kirjoituksiin liittyen. 

Mia 19C 

Kuinka paljon odotit penkkareita ja miten odotukset toteutuivat? 

  • Odotin aika paljon, koska jo ala-asteelta asti olen nähnyt sen perinteen ja se on aina näyttänyt kivalta ja yhteisölliseltä tapahtumalta. Penkkarit olivat sellaiset kuin kuvittelinkin, vaikka tietenkin harmitti, ettei rekka-ajelua vielä ollut, sillä ne ovat kuitenkin iso osa penkkaripäivää. 

Millä mallilla lukeminen on? 

  • Kirjoituksiin lukeminen on minulla ihan hyvällä mallilla. Ylimääräistä aikaa ottaa rennosti ei oikein kuitenkaan ole, sillä tekemistä on vielä aika paljon. 

Miten paljon kirjoitukset jännittävät ja miksi? 

  • Tämä on ensimmäinen kirjoituskertani, joten jännittää ja stressaa aika paljon. En yhtään tiedä mitä on tulossa ja tilanne on uusi, joten se on suurin syy jännitykseen. 

Marika 19B 

Mikä penkkareista jäi eniten mieleen? 

  • Abishow ja -video olivat mielestäni hauskoja ja ruokailun sipsikeitto oli parasta! 

Kuinka hyvin tapahtumat oli saatu järjestettyä koronasta huolimatta ja millainen päivä kokonaisuudessaan oli? 

  • Olin itse koristeluryhmässä ja saimme hyvin kaiken valmiiksi. Myös muut ryhmät tekivät hyvää työtä. Oli harmi, ettei nelosluokkalaiset voineet osallistua ja että ajelut siirrettiin, mutta kiva päivä loppujen lopuksi. 

Miten valmistaudut kirjoituksiin ja onko vinkkejä muille lukulomalaisille? 

  • Valmistaudun aika rennolla meiningillä silloin tällöin harjoittelemalla, enkä tahdo liikaa stressata. Muille sanoisin, että muistakaa sen olevan vain yksi päivä muiden joukossa, ja että jatko-opintoihin on myös pääsykokeet, jos kirjoitukset menevät penkin alle. Itselläni ei ole lukulomaa, mutta niille keillä on, toivotan tsemppiä! 

Penkkariajelut ovat vielä tulossa. Miten valmistaudut niihin ja odotatko innolla? 

  • Odotan todella innolla! Onhan se yksi lukion kohokohdista heitellä karkkia rekasta ja sitä lukioon menevät usein odottavat. Laitan myös varmaan saman asun päälle kuin mikä minulla oli viime torstaina. 

Mitä haasteita kirjoituksiin valmistautumisessa on tullut vastaan? 

  • Olen huomannut, että aika on vähissä, varsinkin kun myös harrastukset vievät osansa. Yritän parhaani mukaan aikatauluttaa, vaikka välillä se onkin vaikeaa. 

Millä mielellä menet kirjoituksiin? 

  • Hyvillä mielin tietenkin ja yritän parhaani. En ole asettanut itselleni mitään liian rankkoja vaatimuksia. Jos saamani arvosanat eivät miellytä niin aina voi toki käydä uusimassa, eikä se ole maailmanloppu. Kiteytettynä, vähän stressaa mutta pääosin rennolla fiiliksellä!