“Uskaltauduin laulamaan soolona!”

näyttelijöitä lavalla kiitoksissa

– Hälinää häissä -musikaalin näyttelijä Ekaterina Kochetkova kertoo musikaalin tekemisestä 

Sammon keskuslukion syksy on ollut kiireinen ja vauhdikas, sillä tekeillä on ollut musikaali neljänkymmenen opiskelijan voimin. Hälinää häissä -musikaali on kokonaan opiskelijoiden omaa kädenjälkeä käsikirjoituksesta biiseihin ja lavastuksiin. Lavalla nähtiin monta upeaa näyttelijää. Yksi heistä on juuri valmistuva Ekaterina Kochetkova, ja nyt kuullaan hänet ajatuksiaan musikaalin tekemisestä päivä ennen ensi-iltaa! 

Kuka olet ja mikä on roolisi musikaalissa? 

Mä olen Ekaterina Kochetkova ja mun rooli on morsiamen äiti! Päädyin roolin, kun Marko Taiminen (musikaalin ohjaaja) ehdotti minulle sitä ja olin vaan että “Kyllä, kiitos Marko!” 

Miten kuvailisit roolihahmoasi? 

Mun roolihahmo on vähän semmoinen tiukka, se ei todellakaan tykkää näistä häistä eikä oman tyttärensä sulhasesta. Hän ajattelee, että häät ovat virhe ja siitä kertoo myös biisi Valehymy (sanoitukset Anni Pulkkinen, Fiia Virtanen, Väinö Tissari) .

Mikä on ollut parasta musikaalin tekemisessä? 

Parasta on ollut treenit ja se, kun lauletaan kaikki yhdessä. Henkilökohtaisesti rakastan niitä kohtia, kun lauletaan ensemblessä eli kaikkien äänet kuuluvat. 

Mikä taas on ollut haastavaa? 

Jos tätä voi sanoa haasteeksi, niin se mikä tulee mieleen on, että mun korkokengät on hieman isot mulle. Pelkään että tiputan ne niin kuin Tuhkimo!  

Mitkä fiilikset ensi-illasta? 

Olen innoissani, pikkusen jännittää. Toisaalta oon hirmu iloinen, koska pääsen vihdoinkin näyttelemään. Lavalla tullaan näkemään aika paljon tunteita ja kaikki on sellaisessa suuressa myrkyssä, siellä on onnea ja jännitystä ja pelkoa ja kaikkea! 

Mihin olet erityisen tyytyväinen musikaalissa? 

Itsestäni olen ylpeä siinä, että uskaltauduin laulamaan myös soolona. Ryhmänä olen ylpeä siitä, että ollaan kaikki ystävällisiä toisillemme ja toimitaan todella hyvin ryhmässä ja tehdään yhteistyötä. Kaikki ovat tutustuneet toisiinsa, ja ovat tosi mukavia. 

Onko sinulla jotain valmistautumisrituaalia ennen näytöstä? 

Itseasiassa on! Yritän nyt laulaa enemmän, joten laulelen lauluja, jotka ovat omia lemppareitani. Yritän sillä tavalla saada itseäni hyvään moodiin ja hyppelen vähän, että saan verenkierron liikkeelle. 

Alina Tiala.
Ekaterina Kotchetkovan roolina oli morsiamen äiti. Duettoa laulamassa myös bestman Nooa Hodgson.
Hälinä häissä -musikaalin tekijät ensi-illan jälkeisissä tunnelmissa.