Saavutettavuusseloste

Viestintälinja-verkkopalvelun saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkopalvelua opi.tampere.fi/viestintalinja ja on laadittu 20.12.2021. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio, minkä lisäksi arviointia on tehty kaupungin omana työnä.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Viestintälinja-verkkopalvelu täyttää pääosin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1).

Sisällöt tai toiminnot, jotka eivät vielä ole saavutettavia

  • Sivuston kaikissa kuvissa ei ole alt-määritteitä. (WCAG 1.1.1)
  • Kaikilla IFrame-elementeillä ei ole ”title”-määritettä. (WCAG 4.1.2)
  • Sivustolla on sovellettavan lainsäädännön piiriin kuuluvia liitetiedostoja ja lomakkeita (pdf, docx), jotka eivät ole saavutettavia. Näitä liitetiedostoja korjataan saavutettavaksi kevään 2022 aikana.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle alla olevan linkin kautta aukeavalla lomakkeella.

Anna saavutettavuuspalautetta tällä lomakkeella

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, saavutettavuuden valvonnan yksikkö
https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi
sähköposti [email protected]
vaihde 0295 016 000