Lockdown-musikaalin ensi-ilta lähestyy

Opiskelijoiden alusta asti käsikirjoittama ja säveltämä musikaali saa ensi-iltansa Sammon keskuslukiolla 8. marraskuuta.

Lockdown-musikaalin elokuvajuliste.

Sammon keskuslukion vuoden 2019 Lockdown-musikaalissa törmäävät ympäristökatastrofit ja sosiaaliset ryhmät.

Vuonna 2035 radioaktiivinen myrsky iskee lukioon, jonka opiskelijat jäävät vangiksi koulun seinien sisään. Lockdown-tilanteessa erilaisia sosiaalisia ryhmiä ja rajoja rikotaan ja roolien takaa paljastuu muutakin kuin mustavalkoisia stereotypioita.

-Lavastuksessa haluttiin opiskelijoiden toiveesta tehdä kaikki kierrätysmateriaaleista ja hankkia esimerkiksi puvustus kirpputoreilta ja tuunaten, kertoo lavastusta ohjaava Jaani Leinonen.

Musikaalia on rakennettu keväästä 2019 lähtien, jolloin käsikirjoituksen valmistelu alkoi. Syksyn aikana on sen pohjalta sävelletty ja sanoitettu musiikkia ja näyttämöharjoitukset ovat olleet käynnissä lokakuusta lähtien. Mukana tekemässä on noin 50 opiskelijaa.

Musikaalin tuottaa Sammon keskuslukion viestintälinja ja esityksen ohjaa ilmaisutaidon opettaja Marko Taiminen. Musiikin ohjaamisesta vastaa musiikinopettaja Hanna Koivisto.

Lisäksi opiskelijat ovat harjoitelleet musikaalin tuotantoa ja markkinointia journalismin opettaja Sanna Tikan vastuulla.

Musikaalilla on kolme iltaesitystä (pe 8.11., ma 11.11. ja ti 12.11.), joihin voi varata lippuja lähettämällä sähköpostia [email protected].

Lipun hinta on 5/10e (lapsi & opiskelija/aikuinen).