Musikaali: Kurittomat teinit Verso-leirille

Sammon keskuslukion opiskelijoiden rakentama Verso-musikaali saa ensi-iltansa perjantaina 12.11. Sammon keskuslukion auditoriossa. Verso on opiskelijoiden käsityötä musikaalin käsikirjoituksesta laulujen sävellyksiin ja lavasteiden valmistelemiseen asti.

Vanhemmat lähettävät kurittomat teininsä leirille, jossa heistä luvataan koulia kunnon kansalaisia. Leiri on todellisuudessa ylemmän tahon keino aivopestä kaikista ihmisistä samanlaisia muun muassa persoonallisuuskokeiden avulla. Musikaalin pääteema ottaakin kantaa yhdenvertaisuuteen ja siihen, että jokainen riittää omana itsenään.

– Tämän vuoden musikaalissa otetaan esille tämän ajan ihmisoikeuskysymyksiä. Nämä kysymykset ovat kulkeneet mukana muissakin musikaaleissa, mutta luulisin, että tässä musikaalissa ne ovat esillä entistä enemmän, musikaalia ohjaava ilmaisutaidonopettaja Marko Taiminen sanoo.

Verson tekeminen pantiin alulle keväällä 2021, kun opiskelijat kirjoittivat käsikirjoituksen musikaalille. Syksyllä on sävelletty ja sanoitettu kappaleita ja myös näyttelijät ovat aloittaneet harjoituksensa. Verso on iso kokonaisuus, jota on ollut mukana tekemässä noin 60 opiskelijaa.

– Puvustus ja lavastuksen teema on rujoa ja rumaa. Näyttelijöiden asut ovat kirpputoreilta hankittuja ja lavasteet kierrätysmateriaaleista tehtyjä, kertoo lavastusta ohjaava Jaani Leinonen.

Verson tuottaa Sammon keskuslukion viestintälinja ja esityksen ohjaa ilmaisutaidon opettaja Marko Taiminen. Musiikinopettaja Hanna Koivisto vastaa Verson musiikista ja journalismin opettaja Sanna Tikka on ohjannut opiskelijoita musikaalin tuotannossa sekä markkinoinnissa.

Musikaalilla on kolme iltaesitystä (pe 12.11. klo 19.00, ma 15.11. ja ti 16.11. klo 18.00), joihin voi varata lippuja lähettämällä sähköpostia [email protected]. Lipun hinta on 5/10e (opiskelija tai lapsi/aikuinen). Musikaalin iltaesityksissä on ennen esitystä myös kahvio, jossa käy valitettavasti vain käteinen. Tuotoilla tuetaan musikaalin tekoa.

Teatteriesityksen juliste.