Miltä joulu maistuu? Testissä suklaakonvehdit

kolme suklaakonvehtipakettia

                       

Joulunajan odotus on hyvä aloittaa syömällä erilaisia suklaakonvehteja. Testasimme ja arvioimme kolme Pandan eri makuista joulusuklaakonvehtia. Maistoimme Pandan Piparifudgea, Säde Salty-caramellia sekä Poro suklaatryffeliä. Kaikki maistamamme tuotteet olivat gluteenittomia, joten ne sopivat hyvin myös keliaakikoille. Arvioimme kaikki konvehdit ulkonäön ja maun perusteella sekä pisteytimme ne paremmuusjärjestykseen.  

Aloitimme maistelu kierroksen Pandan Säde, Salty-caramel -maitosuklaakonvehdilla. Säde-konvehtipaketissa oli eri sinisen ja kultaisen sävyisiä kolmioita. “Paketin ulkonäkö oli juhlallisen näköinen”. Myös konvehtipaperin värit oli mietitty hyvin yhteen sopiviksi. Paperin pois ottamisen jälkeen konvehti näytti ihan tavalliselta suklaakonvehdilta. Ensimmäisellä puraisulla konvehdin sisus oli pehmeä ja siitä valui ulos toffeen näköistä täytettä. Täyte ei maistunut salty-caramelliltä vaan tavalliselta toffeesuklaalta, joka oli pieni pettymys. Annoimme silti konvehdille silti arvioksi 4/5.  

Seuraavaksi maistoimme tämän vuoden uutuus tuotetta, joka oli Pandan Piparifudge. Konvehtipaketti oli keltainen, jossa oli kuva piparkakku-ukosta. “Konvehtipaketti oli hauskan näköinen ja jouluinen”. Piparifudgen paperi oli punainen, jossa oli piparkakku-ukko. Konvehdin muoto oli tavallista pyöreämpi, joka oli kiva yksityiskohta. Maistamisen aikana huomasi koostumuksen muistuttavan paljon piparitaikinaa. Konvehdin sisällä oli pieniä piparitaikinan palasia. “Maku oli liian voimakas ja makea”. Annoimme konvehdille arvioksi 3/5.  

Viimeisenä maistoimme Pandan Poro suklaatryffeli konvehtia. Konvehtipaketti oli vihreän värinen ja siinä oli poron kuva. “Paketissa on ehkä vähän liian paljon vihreää väriä”. Konvehdin kääreet olivat oranssin värisiä, jossa oli vihreä poro. Kääreen pois ottamisen jälkeen konvehti näytti samalta kuin salty-caramel konvehti. Suklaan sisällä oli riisimuroa ja tryffeliä. “Makua on vaikea kuvailla”. Suklaa oli koostumukseltaan rouskuvaa ja rapeaa. “Suklaa oli aika pahanmakuista” Annoimme konvehdille arvosanaksi 2/5.  

Yhteenvetona voidaan laittaa suklaakonvehdit paremmuusjärjestykseen. Voittaja oli Säde Salty-caramel maitosuklaakonvehti. Toiseksi paras oli Piparifudge ja huonoin oli Poro suklaatryffeli konvehti.