Tältä sivulta löydät ajankohtaisia koulua koskevia harrastamisen ja liikunnan asioita sekä ohjeita alakoulujen uintitunneille, koulujen pihakakartat, HALI- tutoropettajien ja kouluvalmentajien yhteystiedot. Sivun alareunassa aktiivisen koulun kehittämistyökalu Harrastamisen ja liikkumisen portaat.
Aktiivinen koulu
Koulujen pihakartat
Sivustolta löydät koulujen pihakartat, jotka päivittyvät sitä mukaa kun karttoja saadaan tehtyä. Karttoja voi käyttää liikuntatunneilla tai vaikka liikuntaretkillä.
Alakoulun koululaisuinnit
Uinninopetus 1.-6. -luokille järjestetään liikuntapalvelujen kautta. Uintiaika on 60 minuuttia. Uintikertoja on 2 vuoroa luokkaa kohden. Opetus tapahtuu lastenaltaassa, kuntoaltaassa (25m) ja hyppyaltaassa.
Vuorot varataan lukujärjestykseen, joka on lähetetty koulun yhteyshenkilölle. Toiveena on, että koulut mahdollisuuksiensa mukaan pyrkivät järjestämään valvonnan sekä tyttöjen että poikien puolelle. Mikäli koulu ei pysty järjestämään valvontaa molemmille puolille erikseen, ilmoittaa opettaja asiasta saapuessaan uimahallin kassalle. Uimahallin henkilökunta valvoo ryhmää, jota opettaja ei voi itse valvoa.
Oppilaalle, joka tarvitsee liikunnassa erityistä tukea liikuntarajoitteen vuoksi ja jonka oma henkilökohtainen avustaja ei voi seurata esim. pukuhuoneeseen, voi pyytää lisäavustajaa. Uimahallin työntekijöiden on hyvä tietää liikuntarajoitteisista oppilaista etukäteen jotta tarvittavat välineet ja avustajat pystytään varmistamaan. Ota näissä tapauksissa 2 viikkoa ennen uintivuoroa yhteyttä johtavaan liikunnanohjaajaan Tommi Liimattaan.
Johtava liikunnanohjaaja
Tommi Liimatta
puhelin 040 801 6587
[email protected]
Erityislasten sekä -nuorten harratus- ja seurakansio 2024-2025
Harrastus- ja seurakansioon on kerätty erityislasten ja -nuorten harrastusmahdollisuuksia Tampereella. Kansiossa on eri seurojen tarjoamia erityislasten ja -nuorten harrastusmahdollisuuksia. Kansiota saa vapaasti käyttää ja jakaa eteenpäin. Harrastus- ja seurakansioon on kerätty erityislasten ja -nuorten harrastusmahdollisuuksia Tampereella. Toimintaa löytyy sekä integroidusti että omana ryhmänä.
Löydät lajeittain aakkosjärjestyksessä eri seurojen toimijoita ja heidän yhteystietonsa. Toimijat ovat eritelleet kenelle harrastus on sopiva. Seuran yhteyshenkilöön voi myös ottaa yhteyttä, jos on epävarma, onko lapsen tai nuoren mahdollista osallistua.
Toivottavasti mahdollisimman moni lapsi ja nuori löytää kansiosta itselleen mieluisan harrastuksen.
(Päivitetty syksyllä 2024, Riina Lampinen)
Tutoropettajat
Jokaisella koulupolulla oma harrastamisen ja liikkumisen (HALI) tutoropettajansa (15), joka edistää oman koulupolkunsa harrastamisen ja liikkumisen kehittämistä. Tutoropettaja koordinoi koulupolkunsa koulujen yhdysopettajien ja apulaisrehtoreiden kanssa koulujen harrastustoimintaa lasten harrastustoiveet huomioiden. Tutoropettaja koordinoi myös Lupa liikkua -tunteja ja jakaa oman koulupolkunsa tunnit opettajille.
Kouluvalmentajat
Kouluvalmentaja on nuorten parissa viihtyvä, kuunteleva ja läsnäoleva aikuinen. Hän ennalta ehkäisee kiusaamista ja syrjäytymistä, kehittää harrastustoimintaa ja vahvistaa omalta osaltaan koulun ja kodin yhteistyötä. Kouluvalmentaja on läsnä siellä missä lapset ja nuoret ovat. Kouluvalmentajalla on myös tärkeä rooli oppilaiden osallisuuden vahvistamisessa. Kouluvalmentajan esimiehiä ovat rehtori/apulaisrehtori.
Kouluvalmentajan tehtäviä:
Koulumotivaattori
Arjen tuki --> ei ajanvarauksia
Koulun yhteisöllisen toimintakulttuurin tukija
Oppimisen tukeminen yksilöllisesti/ryhmäkohtaisesti