Materiaalipankki

Tälle sivustolle on kerätty valmista ja monipuolista materiaalia liikkuvan varhaiskasvatuksen mahdollistamiseksi ja toteuttamiseksi. Materiaalia löytyy sovellettavaksi sekä varhaiskasvatukseen että kotioloihinkin. Vinkin hyvästä materiaalista voi lähettää joko [email protected] tai Mikolle whatsapilla 040 5755 580.

Action Trail – motorisia taitoja kehittäviä pelejä ja leikkejä Vasun oppimisen alueiden mukaan

Jumppakissa  ja Jumppakissa suoraan YouTubesta   (Selkäliiton monipuolinen ja selkeä vinkkipaketti mm. lihasvoiman ja tasapainon kehittämiseen, tauottamiseen ja rentoutumiseen)

Aktiivinen alku -paketti, joka on rakennettu vasun pohjalle. (Teemana oppimisvalmiuksen herättäminen liikunnan keinoin. Uutta materiaalia Lasten liikunnan tuki ry:ltä)

Liikkuvan Kouvolan  ( YouTube-kanava sisältää paljon monipuolisia vinkkejä porrastreenistä lihaskuntotreeniin ja Kääk-elukan  pienillekin hyvin sopiviin vinkkeihin)

Neuvokas perhe; vinkkejä liikkumiseen sisällä ja ulkona. Sisältää mm. vinkit olohuonesirkukseen tai eläinjoogaan!

Liikkuva varhaiskasvatus – Digiloikka leikkiin.

Liikkuva varhaiskasvatus – 60 lasten omaa leikkiä -ideaopas.

Liikkuva varhaiskasvatus – Iloa, leikkiä ja osallisuutta -vinkkikortit.

Mannerheimin lastensuojeluliiton leikkipankki.

Suomen Latu (materiaalia ulkotoimintaan)

Ihan pihalla -ulkoliikuntakortit. QR-koodikortit sisältävät varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suosituksiin perustuvia ulkoleikkejä ja -pelejä. Korttien sisällöt löytyvät Ihan pihalla -blogista. Sivuilta voi myös tulostaa kortteja.

Leikkipäivä – 100 leikkiä

Oppi & Ilo -leikkivinkkejä

Liikuntakortteja ja -vinkkejä varhaiskasvatukseen (sivustolta löytyy kortteja myös mm. tunnetaitojen ja sosiaalisten taitojen harjoitteluun)

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman ideasivut

Neuvokas perhe – ideakortit ruokakasvatukseen liikuntaa unohtamatta.