Vinkkejä ja materiaaleja

Liikuntapaikkojen tarjouksia kouluille:

Padelia kouluille

Lukuvuoden 20-21 tarjous Messukylään

1-9 lk koululaisryhmät ovat tervetulleita tutustumaan padeliin Messukylään ympäri vuoden!  Koululaisryhmille vierailu (sis.pelivuoron & vuokramailat + pallot) 5€/h/oppilas tai 7€/1,5h/oppilas.
Tarjous on voimassa ma-pe klo 9-15.
Varaukset [email protected]


Retkivälineiden vuokrausta kouluille ja päiväkodeille edullisesti

Etappi leirivälinepajasta saa halvalla ja helposti monenlaista retkeilytavaraa vuokrattua koulujen käyttöön.


Materiaalia liikunnanopetukseen :

Sivuille koottu alunperin vinkkejä helpottamaan liikunnan etäopetusta. Moni vinkeistä toimii erittäin hyvin myös lähiopetuksessa. Vinkin hyvästä materiaalista ja tai valmiista tunnista ohjeineen voi lähettää sähköpostitse [email protected]
Varhaiskasvatukseen (myös eskari-2 lk) ja perheliikuntaan sopivat vinkit.

Muistathan valmiita tuntikokonaisuuksia jakaessasi antaa kunnian tekijälle ja mainita hänen nimensä. Lataa word -tiedostot ensin omalle koneelle ja muokkaa tarvittaessa sitten omaan käyttöösi sopivaksi. YouTube linkkien lähettäminen oppilaalle on luvallista. 

Alkuun Liito ry:n ohjeistuksia perusopetuksen liikunnan järjestämisestä poikkeustilanteen aikana. Ja tässä vaikka oman perheen pienten käyttöön päiväaikataulu. Muokkaamalla myös pienemmille oppilaille hyvä päivärakenteen havainnollistaja.  Taulukon tekivät omaan tarpeeseen Petteri ja Nina Luukkainen.

Liikuntaa monipuolisesti:

Tampereen koulujen on mahdollista käyttää HeiaHeian– laajempaa sovellusversiota liikunnanopetuksessa. Mikäli haluat sovelluksen käyttöön, ota yhteyttä OPS-agentti [email protected] Joonas auttaa luomaan ryhmät jne.

Sporttipankki.com   Tällä sivustolla todella paljon vinkkejä niin etäopetukseen kuin myöhemmin lähiopetukseenkin. Etusivulla linkit etäopetus ja liikuntaläksyt.

Skillilataamo on maksuton verkkopalvelu, joka tarjoaa innostavan ja monipuolisen tehtäväkortiston motoristen taitojen harjoitteluun.

Rope Skipping  Voimisteluliiton monipuolisia ja monentasoisia naruhyppelyvinkkejä.

Liikkuvan Kouvolan   YouTube-kanava sisältää paljon monipuolisia vinkkejä porrastreenistä lihaskuntotreeniin ja Kääk-elukan  pienillekin hyvin sopiviin vinkkeihin.

Maailma täynnä haasteita YouTube -kanavalle on koottu kasa sosiaalisessa mediassakin pyörineitä liikuntahaasteita yhteen paikkaan.

Perusliikuntaa KLL:n juoksusankarit -teeman avulla, sisältää videovinkkejä etäharjoitteluun, mutta myös testejä arvioinnin tueksi

Jyväskylän kenttäurheilijoiden   mm. koordinaatiota ja lihaskuntoa kehittäviä harjoitteita kattavasti ja  ja monipuolisesti.

PE-CENTERIN kestävyysharjoittelun etätehtävä 

KIHU:n valmennustaito   -sivuilta mainiot treenipaketit liikkumis-, välineenkäsittely- sekä tasapainotaitojen opetteluun. Kilkkaa ensin keskeltä haluamaasi taitoa, saat kartan ”alataidoista” ja lyhyet videot aina harjoitettavasta asiasta.

Fitness Decathlon  Valmis 9 viikon harjoitusohjelma sekä suorituskortti oppilaalle. Kortista QR-koodilla suoraan harjoituksen ohjeeseen. Paketti kehittää Move!:ssa mitattavia asioita.

Suomen Voimisteluliiton   materiaalia mm; temppusankarit, pariakrobatia, freegym ja ropeskipping

Liikuntabingo  1, tekijänä Hannele Karppinen

Liikuntabingo 2 tekijänä Laura Vikiö

Liikuntabingo 3, Salla Kristiina tekijänä

Liikuntabingo 4, Anna Haapalainen, Mikko Kähkönen. Bingosta suorat linkit Annan ja Mikon Liikuntasivujen ohjeisiin. Sivut itsessään jo ihan tutustumisen arvoiset. YouTubessa vielä ohjeet bingon suorittamiseen

Pistemestarihaasteessa oppilas kerää  vvähintään60 pistettä valitsemillaan liikuntatehtävillä. Ohjeet mainioilla Annan ja Mikon liikuntasivuilla.

KLL Pyöräsankarit   Paljon materiaalia pyöräilyyn liittyen. Voi yhdistää hyvin esim. käsitöihin. Liikuntaan ainakin pyörätemput, fillaritanssi ja toki paljon muutakin!  Videokisa  – #MÄJAMUNPYÖRÄ

Vinkkejä Move! -treeneihin  Rantakylän yhtenäiskoulun  kattava Move! –treeniviikko.

 uMove -etäliikuntatuokioita  Kaikkea mahdollista kehonhuollosta, käsilläseisonnan harjoitteluun, twerkkauksen, porrastreeniin, meditaatioon jne.

Terve koululainen sivustoilta monenlaista materiaalia liikkumisen ja terveyden edistämiseen ala- ja yläkouluihin. mm. Valmis kotitreeni oman kehon painolla, Vauhti virkistää seurantakorttiLiikkumisen tietovisa  jne, jne

Jaana Karin liikkujatyyppi  -testi ja tiivistelmät samoista liikkujatyypeistä Neuvokas perhe -sivuilta

Opetusmateriaaleja frisbeegolfiin https://www.kll.fi/materiaalit/muut-materiaalit/frisbeegolfia-kouluille/

Lihaskuntoa:

Partner workout  mm. lihaskuntoa, akrobatiaa ja venyttelyä pareittain

Sportyplanner liikunnallisten tehtävien, harjoitusohjelmien ja opastuksen luomiseen, yläkoulu.  Oppilas voi myös itse luoda harjoitusohjelman. Vaatii hieman perehtymistä. Rekisteröityessäsi muista käyttää kampanjakoodia: eteenpäin

Darebee.com  sivustolta mieletön määrä kortteja  kotona tehtävään lihaskuntotreeniin. Tekstit englanniksi, mutta tukena hyvät havainnollistavat kuvat. Treenit löytyvät myös youtubesta Darebee. Tosi selkeät videot, joiden mukana voi sarjat tehdä.

PE-CENTERIN  oppilasta osallistavan lihaskuntotuokio sisältäen arviointityökalun

Get Set -Train Smarter -mobiilisovellus on Kansainvälisen Olympiakomitean kehittämä sovellus, joka tarjoaa tehokkaita harjoitteita videoina urheilijoiden tarpeisiin. Sovellus tarjoaa harjoitteita eri lajien näkökulmista ja on hyvä apuväline nuorille omatoimisen harjoitteluun. Englanninkielinen.

Palloilu:

Pallokoulu  perinteinen  itsekseen tehtävä pallonkäsittelyharjoitus. Tennispallolla tms. heitellään seinään erilaisin tavoin. Tämä oli 70-luvun lapsien normitekemistä :). Alakoulu.

Palloilun ja perusliikunnan viikko-ohjelma (valmiiksi suunniteltu ohjelma ohjeineen oppilaalle)

Liikunnan portfolio- palloilu

KLL temppusankarit, pallotemppuja   (alakouluun, ulkona? harvalla ehkä kotona tarpeeksi korkeutta )

Tanssia:

Unicef Corona Safety -tanssi,  eli käsienpesutanssi TÄMÄ  KAIKILLE 🙂

Tämän vuoden Power Mover tanssit saa siirtää kotiin opeteltaviksi.

Power Mover 2015  Robinin, Tää on parasta just

Power Mover 2017  Paula Vesala, Älä tuu Droppaan mun tunnelmaa

Power Mover 2019 Anna Puu, Keho puhuu

StepUp tanssitunteja   Valittavana erilaisia tunteja, myös alle kouluikäisille, vaatii kirjautumisen,

Jumppaa ja kehonhuoltoa:

Jumppakissa  ja Jumppakissa suoraan YouTubesta   Selkäliiton monipuolinen ja selkeä vinkkipaketti mm. lihasvoiman ja tasapainon kehittämiseen, tauottamiseen ja rentoutumiseen

LesMills ryhmäliikuntatunteja  englanniksi

FressiTV  veloituksettomat, suomenkieliset lähetykset LIVE-ryhmäliikuntatunneilla.

Liikuntakeskus FUN:in  ohjattuja n. 30min pituisia suomenkielisiä tunteja

Tasapainojumppa  (pdf)

Valmis tehtäväohjeistus liikuntatunnista  Oppilas valitsee lesmills / stepup tunnin sekä tekee erilliset kirjalliset tehtävät tunnista.

PE-CENTERIN  liikkuvuusharjoittelu

Sirkusta ja parkouria:

Jongleerauksen perusteet

Kolmella pallolla jongleerauksen harjoittelu. Harjoitteet 3 päivälle viitenä eri harjoitteena.

Parkouria ja sirkusta kotiin ja kaduille   Parkourakatemian monipuolisia harjoituksia sisälle ja ulos. Klikkaa etusivulta soittolistat, niin näet mitkä videot muodostavat aina kokonaisuuden

Suunnistusta ja rauhallisempaa ulkoilua:

Pyrinnön tekemiä Street-O suunnistusratoja. Rasteilla ei lippua eikä leimausta. Oppilaalle annetaan mukaan kysymyslista. Oppilaan ollessaan omasta mielestään rastipaikalla, löytyy  ympäristöä tutkimalla vastaus listalla olevaan rastinumeroa vastaavaan kysymykseen.  Rastit voi kiertää missä järjestyksessä vaan.

Juhannuskylä-Tammela  kartta  ja  kysymykset vastauksineen

Linnainmaa-Pappila  kartta  ja  kysymykset vastauksineen

Mustavuori kartta ja  kysymykset vastauksineen

Laikunlava kartta  ja  kysymykset vastauksineen

Lielahti kartta  ja  kysymykset vastauksineen

Hakametsä kartta ja kysymykset vastauksineen

Lenkkeily ja karttamerkkien kuvaaminen.   Oppilaan tehtävänä kuvata lenkin yhteydessä selkeitä karttamerkeillä esitettäviä kohteita.

Askelhaaste  Viikon kestävä askelmäärän seuranta tietoiskuineen. Tehtävänä verrata esim.”normipäivän” ja liikkatuntipäivän askelmäärää. Lisäksi oppilaat (ja koulun henkilökunta) voivat osallistua luokkakisaan. Mikä luokka kerää eniten askelia ensi viikon aikana? Anna Haapalainen ja Mikko Kähkönen

Luontoliikuntahaasteessa   17 erilaista vaihtoehtoa nauttia luonnon tarjoamista liikuntamahdollisuuksista. Annan ja Mikon liikunnan sivuilta seikkaperäiset ohjeistukset.

ActionTrack  Jos sovellus opettajalle tuttu, pystyy tällä yhdistämään eri oppiaineita  liikuntaan. Tampereella ei enää kuntakohtaista lisenssiä, koulut voivat ostaa oman lisenssinsä Edustoresta.

Suomen Ladun luontobingo luonnon havainnointiin.

Rauhoittuminen ja mindfulness:

Mieli ry:n Chillaa -sovellus tarjoaa valmiita harjoituksia mielen hyvinvointiin. Sovellus kannustaa oppilasta hyväksymään itsensä ja tarjoaa väylän purkaa mahdollisia ahdistavia tunteita

Mielenterveysyhdistyksen Oiva harjoituksia    Valmiiksi nauhoitettuja audio-tiedostoja mielen rauhoittamiseen, stressaavaan oloon, ahdistukseen, univaikeuksiin, tietoiseen läsnäoloon ja itsensä hyväksymiseen.

Facebookin erilaisia sivustoja:

Tampereen kaupungin liikuntapalvelujen ja Me-talon yhteistyössä toteuttamat olohuonetemput   livenä maanataisin klo 15-15.45.

Välkkärivinkki facebookissa videot löytyvät myös YouTubesta

Jotain todella uutta liikunnanopetuksessa

Liikkuva Tampere