Opettajalle

Move! -asemat:

Perusopetus järjestää yhteistyössä Varalan urheiluopiston ja Tampereen yliopiston OKL:n opiskelijoiden kanssa Move! -asemat Kauppi Sports Centerillä ja Tesoman palloiluhallilla.  Koko 6-osainen mittauspatteristo saadaan vietyä läpi n. 2,5 h aikana opiskelijoiden ja opettajan hyvällä yhteistyöllä. Opiskelijat hoitavat Move! -asemilla mittausten ohjeistuksen ja läpiviennin, opettajan rooli on tsempata ja tukea oppilaita sekä havainnoida oppilaiden suorituksia mittauspalautetta sekä oman opetuksen suunnittelua ajatellen.

Syksyllä 2021 Move! -asemilla kävi yhteensä 40 luokkaa,  noin 1170 oppilasta. Vuonna 2022 move! -asemilla kävi noin 1206 oppilasta ja 56 luokkaa.

Kauppi Sports Centerin Move! -mittausasemat syksyllä 2023 viikoilla 37 ja 38.

Ilmoittauminen: https://www.lyyti.in/Move_asema_KAUPPI_SPORTS_CENTER_1715

Tesoman palloiluhallin Move! -mittausasemat syksyllä 2023 päivinä: to 31.8., pe 1.9., ke 13.9. & pe 15.9.

Ilmoittauminen: https://www.lyyti.in/Move_asema_TESOMAN_PALLOILUHALLI_8533

Ilmoittautuminen aukeaa 14.8.23 klo.12:00

Move! -tutustumistunnit  4.-luokille!

Tunnilla tutustutaan 5. luokalla tehtävään fyysistä toimintakykyä mittaavaan Move! – mittaukseen ja sen sisältöön. Tutustumistunnin tavoitteena on lisätä niin opettajien kuin oppilaidenkin ymmärrystä siitä, miksi ja miten mittaukset tehdään. Tunnin aikana harjoitellaan Move! – mittauksen eri osa-alueita ja tehdään muita fyysistä toimintakykyä tukevia harjoitteita.

Tunnin kesto on 90min. Tunnin varannut opettaja varmistaa koulun liikuntasalin käytön varatun tunnin ajaksi.  Opettaja on aktiivisessa roolissa tutustumistunnilla ja hänen edellytetään osallistuvan tuntiin oppilaiden kanssa. Tunnilla liikutaan sisäliikuntavaatteissa, sisäpelikenkien käyttö on suositeltavaa.

Opettajan Move! -muistilista 

Move! -lomakkeita

Move! -harjoitteita

Mikä on Move!-video, jossa esitellään järjestelmän vuosikello. Ohita video

Hyödyllisiä linkkejä

Kaupunkitasoiset Wilma-tiedotteet