Botley

Botley on hauska kaveri, jonka kanssa on helppo opetella ohjelmointiosaamisen alkeita. Botleyta voidaan ohjata joko antamalla käskyjä kaukosäätimellä tai laittaa se seuraamaan paksua mustaa viivaa.

Botleyn paketissa on mukana palapelimaiset radan palat, toisella puolella ovat värikkäät palat ja toisella viivat. Paksusta mustasta viivasta koostuva rata voidaan myös piirtää itse. Paketissa on esteitä, palloja ja viirejä, joilla voidaan luoda haasteita radalle. Sieltä löytyy myös nuolikortit, joiden avulla voidaan aluksi harjoitella koodin antamista.

Botleyn pohjassa on avauskytkin, josta voidaan valita joko code tai line, riippuen siitä mitä halutaan tehdä: Code kohdassa annetaan koodeja ja Line on mustaa viivaa varten. Pohjassa on sensori, joka pitää asettaa mustan viivan päälle, jotta Botley pystyy lukemaan reitin. Mustaa viivaa seurattaessa Botleylle annetaan komento sen päällä olevasta nappulasta, ei kaukosäätimestä.

Koodailu Botleyn kanssa on hauskaa ja opettaa lapsille ongelmanratkaisutaitoja sekä edistää kriittistä ajattelua. Botley pystyy havaitsemaan edessään olevia esineitä ja väistämään niitä ohjeen mukaan. Sille pystytään myös antamaan toistuvia ohjeita, esimerkiksi kulkemaan neliön muotoinen reitti.

Pelaa palloa Botleyn kanssa

Botleylle saa laitettua kädet, jotka tulevat paketin mukana.

Laittakaa pallot radalle ja kokeilkaa nappaako Botley pallot matkaan ja onnistuuko se kuljettamaan ne maaliin asti. Paketissa tulee myös kuutioita, joiden avulla voidaan tehdä esteitä kulkureitille. Osaatteko ohjelmoida Botleyn niin, että se väistää kuutiot?

Tuunaa Botley

Botleylle voidaan tehdä asusteita, esimerkiksi hattu tai mikä vain teemaan sopiva muu vaate tai asuste. Huomioikaa asusteita pukiessa, että ette peitä Botleyn sensoreita.

Botley viestinviejänä

Kirjoittakaa tai piirtäkää viestejä ja antakaa Botelylle tehtäväksi kuljettaa ne. Viestit voi laittaa Botleyn käsien päälle.

Pystyykö Botley seuraamaan kirjaimia?

Kirjoita nimesi tai jokin muu sana paksulla mustalla yhtenäisellä viivalla, isoja kirjaimia käyttäen. Laita Botley Line -tilaan ja aseta pohjassa oleva sensori viivalle. Botley lähtee seuraamaan kirjaimia.

Botley lumiaurana

Aseta Botleyn kädet paikoilleen ja levitä lattialle esimerkiksi pieniä massapalloja lumeksi. Onnistuuko Botley keräämään lumipallon?

Botleyn kanssa toimii parhaiten pallon muotoiset esineet, sillä ne eivät jää sen pyörien alle.

Oranssi Botley-robotti

Kävelylle Botleyn kanssa

Kokeilkaa tehdä pitkä koodi Botleylle ja lähtekää sen kanssa käytävälle lenkille. Botley pystyy ottamaan vastaan 80 ohjetta.

Botleyn salakoodit

Oletko tiennyt, että Botleylla on muutama hauska salainen koodi?

Jos et, käy kurkkaamassa minkälaisia ne ovat!