Eläimet

kissa = chat
koira = chien
kani = lapin
kala = poisson
marsu = cochon d’inde
lintu = oiseau
hiiri = souris
hämähäkki = araignée
käärme = serpent
rotta = rat
lisko = lézard

Lataa eläimet-sanasto ranskaksi (pdf)

Virittäytyminen

Lapsilta voidaan kysellä, mitä eläimiä heillä on kotona tai mitä eläimiä haluaisivat kotiinsa. Ovatko he onko koira- vai kissaihmisiä?

Opettaja voi esittää jotain eläintä, ja lapset voivat arvata, mikä eläin on kyseessä.

Toiminnalliset vinkit

Siltaleikki (London bridge): 2 oppilasta tekee sillan seisomalla vastakkain ja nostamalla kädet ylös. Kuunnellaan London Bridge-laulu tai joku muu laulu ja kun musiikki loppuu, silta sulkeutuu, kun kädet lasketaan alas, sillan alle joutuneelta kysytään esim. kissa vai koira ja mennään sen selän taakse, joka on kissa/koira, lopuksi vedetään “köyttä”, ensimmäiset jonossa ottavat käsistä kiinni ja jonot alkavat vetää omaa jonoansa omaan suuntaan, kumpi ryhmä ylittää ensin keskilinjan, voittaa: kissat vai koirat?

Korttileikki: jaetaan kortit, niin että, jokaisen eläimen edustajille löytyy pari. Oppilaat ääntelevät kuten saamansa eläin ja etsivät parin, joka esittää samaa eläintä.

Pantomiimi eläinsanoilla: Esitä eläintä ilman ääntä. Muut arvaavat, mikä eläin kyseessä.

Kyykkyleikki: opettaja luettelee eläimiä ja kun etukäteen sovittu eläinsana tulee, pitää kaikkien mennä nopeasti kyykkyyn.

Musiikkileikki: kuunnellaan musiikkia ja, kun musiikki pysähtyy, pitää esittää jähmettyneenä eläintä, jonka opettaja sanoo.

Mielipidejana: opettaja sanoo eläimen kohdekielellä, ja kysyy, kuka haluaa esim. liskon kotiin lemmikiksi. Se, joka haluaa, nostaa molemmat kädet ylös. Jos ei halua, menee kyykkyyn.

Maa, meri, taivasleikki 

Come here, please-leikki 
Hot ball-leikki 
Atom 
Eläinjuna-leikki 
Kuka minä olen-leikki 
Pelasta eläimet-leikki